تاریخ انتشار : 30 شهریور 1393 12:51

عضو هیات علمی دانشگاه تهران:

صلح یک واقعه نیست بلکه یک فرایند است و چالش های خاص خودش را دارد

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران گفت: صلح یک واقعه نیست که از طریق موافقتنامه یا پایان جنگ به مردم اعلام شود بلکه یک فرایند است که چالش های خاص خودش را دارد.

به گزارش ایرنا،نسرین مصفا در میزگرد علمی نقش بردباری و تسامح و احترام متقابل درگسترش صلح و امنیت انسانی با تاکید برجهان اسلام افزود: صلح به دوگونه مثبت و منفی وجود دارد که صلح منفی همان فقدان جنگ و صلح مثبت به معنای وجود داشتن فرصت برابر،نبودن تبعیض و رعایت شدن حقوق بشر است.

وی با بیان اینکه سازمان ملل متحد با هدف برقراری صلح و امنیت بین المللی تشکیل شده است گفت: اما اینکه سازمان ملل تا چه حد در این کار موفق بوده است پاسخش مشکل است.

مصفا خاطر نشان کرد: منشور ملل متحد صلح را متغیر مستقل تلقی نکرده است بلکه آن را وابسته به رعایت حقوق بشر، برابری فرصت ها و همکاری های بین المللی دانسته است.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران درخصوص صلح و تهدید آن در دوره های مختلف بشری اظهار داشت: از زمان تشکیل سازمان ملل متحد در هر دوره با یک سلسله از عواملی که صلح را تهدید کرده اند روبرو هستیم. به گفته این استاد دانشگاه اگرچه ظاهرا جنگ سرد پایان یافت اما صلح همچنان تهدید می شود و از طرف دیگر جنگ سرد به داخل کشورها و با ایجاد مخاصمات قومی رفته است.

وی خاطرنشان کرد:به نظر می رسد جهانی که باید با صلح همراه باشد تا حد زیادی خدشه دار شده است.

مصفا با اشاره به اینکه تساهل و تسامح در مقدمه منشور ملل متحد نیز آمده است گفت: اما این واژه ها واژه های مستقلی نیستند و زمینه های آن نیز باید فراهم شود.

به گفته وی وقتی فقر مطلق وجود داشته باشد و راه های مسالمت آمیز برای بیان تقاضا وجود نداشته باشد دیگر مدارایی را شاهد نخواهیم بود و خشونت و مدارا در مقابل هم قرار خواهند گرفت.

مصفا با بیان اینکه سازمان همکارهای اسلامی در جهت ائتلاف و همکاری بین کشورهای مسلمان چندان موفق نبوده و کارهای انجام شده بیشتر تشریفاتی بوده است گفت: 9 سال از تصویب سند راهبردی سازمان همکارهای اسلامی گذشت اما آنگونه که باید به آن عمل نشده است و این سازمان نتوانست نقش قابل توجهی در پایان دادن بسیاری از مخاصمات ایفا کند.