رییس شورای عالی استان‌های کشور:

قانون اساسی در رابطه با شوراها اجرا نمی شود

رییس عالی شورای استان های کشور تصریح کرد: بعضی از اصول قانون اساسی در مورد شوراهای شهر و روستا اجرا نشده است.
    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، غلامرضا بصیری پور در آیین تقدیر از بانوان شورایی و دهیاران خانم شهرستان مشهد، شوراها را مسئول اجرای طرح های عمرانی دانست و اظهارکرد: حدود اختیارات شورا در وضع مطلوبی قرار دارد؛ اما قوانین مجلس مواردی را به آن اضافه کرده است و به همین دلیل نمی توان بسیاری از مشکلات را حل کرد.

وی خاطرنشان کرد: نظام شورایی امروز نظام مردمی است؛ رهنمودهای صحیح رهبر معظم انقلاب و مشارکت فعال مردم، یک امتیاز مثبت برای کشور محسوب می شود و تقویت شوراها، تقویت نظامی مردمی است و هر نگاهی غیر از این می تواند به شوراها آسیب برساند.

رییس شورای عالی استان های کشور عنوان کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا ظرفیت اجرایی بسیار بالایی دارند و باید از این ظرفیت در جهت خدمت رسانی به مردم بهره مند شوند.

بصیری پور با اشاره به 117 هزار عضو شهر و روستا در کشور، افزود: این افراد بیشتر روستایی هستند و با مشکلات منطقه یا بخش خود به خوبی آشنا هستند، به همین دلیل می توانند کمک کننده باشند.

وی یادآور شد: هیچ شخص و سازمانی نمی تواند به مجلس طرح ارائه دهد و فقط دولت می تواند لایحه تقدیم مجلس کند اما شورای عالی می تواند طرح های موردنظر را مطرح کند وهمچنین از طرف دولت لایحه به مجلس پیشنهاد دهد.

رییس شورای عالی استان های کشور خاطرنشان کرد: می توانیم مشکلات را در قالب طرح و لایحه ارائه کنیم تا مشکلات زودتر حل شود.

بصیری پور به ویدئو کنفرانس مشترک همه استان ها اشاره و عنوان کرد: در این ویدئو کنفرانس تمام اعضای شوراهای شهر و روستا شرکت می کنند و این طرح موجب می شود پیوند بین شوراها قوی تر شود.

وی اضافه کرد: در ویدئو کنفرانس که شنبه 29 فروردین ماه برگزار می شود، از معاون وزیر کشور دعوت کرده ایم تا از نزدیک با مشکلات شوراها آشنا شود و به سوالات افراد پاسخ دهد.

وی از برگزاری جشنواره شورای برتر در کشور خبر داد و گفت: معیارهای این انتخاب رضایت مردم از عملکرد شورا، ابتکار و سرعت عمل است.

رئیس عالی شورای استان های کشور با بیان اینکه تمام اعضای شورا باید بیمه شوند، تصریح کرد: از مدیران استان خواستاریم که مزایایی را برای دهیاران در نظر بگیرد و نبود بیمه اصلی ترین مشکل اعضای شورا است.

وی به نقش موثر بانوان در کشور اشاره کرد و گفت: در قانون اساسی نوشته نشده که بانوان نمی توانند در مسئولیت مهم حضور یابند؛ آنان می توانند از پایین ترین رتبه شوراها شروع کنند و به بالاترین درجات برسند.

بصیری پور با بیان اینکه برای یک مدیریت موفق باید از تجربیات دیگران استفاده کرد، تصریح کرد: تا زمانی که از علم استفاده اجرایی نشود، نمی توان فهمید که چه مقدار از آن مفید بوده است.

وی با اشاره به اینکه امروزه با سبک زندگی دینی فاصله زیادی داریم، افزود: به همین دلیل نیاز داریم برای حفظ سلامت در جامعه از سبک زندگی بزرگان دین استفاده کنیم.